zaterdag 23 juni 2012

Druk geweest!

Woensdag kreeg ik het nieuwe boek van Marijke van Ooyen dat ik besteld had! Natuurlijk direct helemaal doorgeken,en wat is het mooi!! Prachtige foto,s en duidelijke beschrijvingen van hoe je iets kunt maken. Ik zat helemaal vol inspiratie,en wou dan ook zo snel mogelijk iets maken....Het liefst hoedendozen,maar hoe kom je daar zo snel aan?  Donderdag vond ik bij xenos 2 witte dozen en op de markt een mooie lap roze stof..
Donderdagmiddag dus direct aan de slag[en het huishouden bleef maar weer liggen,haha]  Ik heb eerst de grootse doos bekleed met de roze stof,zodat ik daar mee verder kon [het versieren is het leukst]
Ik heb verder allemaal spullen gebruikt die ik in huis had,uit oude kanten vitrage heb ik stukken geknipt,het gehaakte randje langs de rand vond ik een keer bij de kringloop...De plaatjes in de stijl van Marie-Antionette had ik al een keer uitgeprint..

Boven op een oude kop en schotel met een porseleinen hoofdje..het ruche onder het hoofdje is normaal voor in het haar,had ik laats bij action meegenomen[komt altijd wel een keer van pas denk ik dan]
eeh vrijdag was ik er ook nog de hele middag zoet mee[ik ben normaal van de werkjes die in een uurtje wel klaar zijn]
Het was best veel werk,maar wel heel leuk..
Zoals je ziet had ik eerder in de week  ook nog een taartje bij gemaakt...ook zo,n leuk werkje
Ik ben blij dat ze klaar zijn,kan ik verder met het volgende idee,lange vingerstaart,potje voor naaigerei met een speldenkussen op of nog een hogere taart?ik weet het nog niet..maar ik weet wel dat ik door het mooie boek vol inspiratie zit.


donderdag 14 juni 2012

Taartje van stof

Ik zag de laatste tijd op verschillende blogs taarten van stof verschijnen,pas nog bij Sonja een hele tafel vol. Ik wou er ook graag  een maken maar ik ben helemaal niet zo handig met naald en draad,en ook niet met de naaimachine! Als ik daar achter ga zitten gaat meestal alles fout:de naald knapt,het garen is op enz. Ik besloot dus om het maar met de hand te proberen...
..En dit is mijn taartje geworden,het was een heel leuk werkje..ik heb hem op een glazen schaaltje op voet gezet
..en ik wil er nog wel een paar bij maken,nog wat groter ,maar dan ga ik toch de naaimachine maar van boven halen,want dat gaat toch sneller en netter denk ik..
..van boven gezien..
Ik heb ook nog een windlicht bekleed met wit kant van action[legging] Vorig jaar heb ik dat ook gedaan met de roosjes legings[het idee kwam van Nelleke] Loesje. het plaatje is op kalkpapier geprint,dat schijnt mooi door..
Het bloemetje vond ik bij de wibra,normaal houd ik niet van zijde boeketjes,maar ik vond dat deze zulke mooie zachte kleurtjes had,en als ik dan geen echte bloemen heb kan ik altijd deze nog op tafel zetten... Prettig weekend allemaal!

zondag 10 juni 2012

Rommelmarkt bij de kerk

Bij een kerk hier in de buurt is altijd 1 keer per jaar een rommelmarkt. Ik verheug me daar altijd erg op,want er zijn daar altijd hele mooie dingen te vinden voor kleine prijsjes! Hier een overzicht van de BUIT!  Ten eerste dit setje van bavaria..
...dit schaaltje is ook van bavaria
...oud blikje van Cote d,or
...een mooi gehaakt rond kleed..
..een paar kleedjes met borduursel er op..
..8 engelse onderzetters met rozen..
..een zilverkleurig doosje..
..houten fotolijstje..
...brocante spiegel...
,...dame met harp..
En een engels blik...Zoals je ziet heb ik me niet ingehouden,maar ze vragen daar ook zulke kleine prijsjes,dat je het ook niet kunt laten liggen..

maandag 4 juni 2012

Koud!!!

Zondag was de brocantemarkt waar ik me voor had opgegeven !slechter had ik het niet kunnen treffen:de koudste zomerdag in 21 jaar! Het is nog geen vijf minuten droog geweest. Het was een markt met 60 kramen met brocante die voor de 6e keer gehouden werd en normaal heel druk bezocht word,maar met dit slechte weer viel  het natuurlijk tegen. Toch nog aardig goed verkocht,maar wat was het koud!!Toen ik er aan dacht foto,s te maken was na 1 foto de batterij leeg.

Geurzakjes die ik voor de markt gemaakt had,bijna allemaal verkocht..Het wil mij de laatste tijd goed lukken om leuke spulletjes te kopen en weer te verkopen,daar had ik eerder veel moeite mee,haha   Maar dit Engelse blikje wat ik vorige week op een rommelmarkt vond,heb ik toch zelf gehouden,ik vond het zo mooi en koste maar 50 cent...