vrijdag 30 september 2011

Oude boeken

Vanmorgen heb ik iets gevonden waarna ik al een tijdje naar op zoek was: een paar oude boeken!Niet om te lezen,maar om mee te decoreren.ik had ze al op verschillende blogs gezien,leuk met een stukje kant er om.

Ik vind de werkjes aan de zijkant van de boeken zo mooi,en let eens op de titels,die zij ook leuk!Ook nog gevonden......een kan van JET,ik heb hier zelf een ontbijdtservies van a rose is a rose.zo heet het. Die kon ik voor 2 euro natuurlijk niet laten staan want het is geen goedkoop servies.Ook nog een klein sierlijk vaasje met roosje gekocht,altijd leuk om 1 roos in te zetten.Het was voor mij dus een geslaagd kringloop bezoekje!
Een prettig weekend allemaal!!

dinsdag 27 september 2011

Sfeerlichtjes!

Ik moest en zou ze maken:de sfeerlichtjes ala Loesje.Dus op zoek naar een oud lampekapje,bij elke kringloop in de stad geweest maar nergens een geschikt kapje[terwijl je ze normaal toch overal ziet].Toen 3 uur op de vlooienmarkt gelopen,ook geen kapje!Maar wat ik in de kop heb heb ik niet in de kont[sorry twents gezegde]Dus heb ik maar een nieuw kapje van 99 cent bij action gehaald en het daar van gemaakt[het oude kapje kom ik vanzelf nog wel een keer tegen! 

Het kalkpapier wat je moet gebruiken had ik wel snel gevonden.Als je een afbeelding van 9 bij 13 uitprint past hij precies om een longdrinkglas.

Het kalkpapier schijnt inderdaad heel mooi door[in het echt nog mooier als op de foto] Helemaal niet moeilijk om te maken,maar een heel leuk effect!Loesje weer bedankt voor het idee!

zondag 25 september 2011

Vlooienmarkt

Vandaag ben ik naar de twentse vlooienmarkt geweest en dit is de buit:3 kussensloopjes met rozen,een mandje,een schaal en 2 borden,porseleinen popje,stukje kant,zilverkleurig lint,6 taartjes,een blik en een zak decoratie appeltjes.

Ik vond dit popje zo leuk dat ik haar niet kon laten liggen,ook al valt ze van ellende bijna uit elkaar!

Ze is helemaal van porselein.

Ze koste maar een euro..


Ik vond de randjes van de borden en schaal zo mooi..

Thuis kwam ik erachter dat het engels is...Er staat Johnson bros made in england onder met een kroontje.

Ik keek naar dit blik omdat er een paar krasjes op de deksel zaten ,toen zij de mevrouw :neem zo maar mee hoor!gratis dus!

O ja deze paraplubak heb ik ook nog gekocht,ik wil hem gebruiken om rollen inpakpapier in te doen.

dinsdag 20 september 2011

Bloemetje op woensdag

Een keer iets anders dan rozen,ik koop ze eigenlijk nooit:anjers! Ik vond dit toch wel een heel mooi kleurtje en ze blijven lang staan geloof ik.

Zo nu nog even op een vaas zetten! Wil je meer bloemetjes zie kijk dan even bij http://vipderoos.blogspot.com/

maandag 19 september 2011

getagd

Ja ik ben ook getagt door Nicole van de bloghttp://krek-wak-wou.blogspot.com/ Nu is het de bedoeling dat ik wat dingen over mezelf vertel die jullie nog niet weten,daar gaat ie... wisten jullie dat.. 

1.Ik geen leuke jeugd heb gehad ,doordat mijn ouders gingen scheiden toen ik 12 was,en samen met mijn zusje van 10 zelfs in een tehuis terecht kwam,omdat mijn moeder te druk was met haar nieuwe relatie
2.Ik alles met mijn eigen kinderen beter wil doen,maar wel een overbezorgde moeder ben die geen oog dicht doet als de zoons snachts uit zijn.
3.Ik mij soms wel schuldig voel dat hier 3 mannen[4 met de hond erbij]tussen de rozen en roze kleurtjes wonen.Maar ze zeggen er niks van hoor[alleeen als er weer eens wat sneuvelt:het staat hier ook zo vol.]
4.Ik hou van eten waar rijst bij zit[rijst met kip kerry,rijst met goulasch enz]
5.Ik een fan ben  Adele maar ook klassieke muziek als ave maria en carusso heel mooi vind.
6.Ik een echte kerstgek ben.Ik heb 7 vuilniszakken vol kerstspul[schaam]en ben altijd een hele dag bezig om het huis in kerstsfeer te brengen[en dan moet de kerstboom nog komen]
7.ik geen filmkijker ben,geen geduld voor[met uitzondering van kerstfilms]
8.Mijn omgeving vaak vreemd aankijkt tegen mijn eeuwige geknutsel en alle dingen die ik verzamel.
9.Ik tot afschuw van mijn huisgenoten in huis altijd op crocks loop.
10.Ik niet graag zelf op de foto ga,en jullie daarom ook nog geen foto van mij hebben gezien.
Nu moet ik 5 andere blogs aanwijzen,maar dat vind ik zo moeilijk,ik heb er al zo veel gezien die getagt zijn ,dat ik dat niet doe.
Als je graag mee wilt doen kan dat ook vrijwillig natuurlijk.
Groetjes gerrie

zondag 18 september 2011

Speeldoosje

Ik heb dit blik ooit eens bij de kringloop gekocht,ik vond het een mooi blik vooral omdat er een speeldoosje in zit.Aan de onderkant zit een sleuteltje dat je op kunt winden en dan speelt hij het liedje happy birthday.Maar omdat ik  verder niks blauws in huis heb kwam hij na een tijdje in de kast terecht.Toen heb ik hem op mijn 2e blogje gezet en meegenomen naar de vrijmarkt,maar niemand had er belangstelling voor[er was een mevrouw die 50 cent nog te duur vond]Dus vandaag dacht ik:ik hou hem gewoon zelf!Ik vind dat speeldoosje veel te leuk,dan verander ik hem maar zo dat hij wel in mijn kamer past!   

Ik heb hem eerst beplakt met vintagepapier van de action[van wie anders,haha]De ballerina,s die ik pas heb gekocht op de vrijmarkt heb ik er boven op gelijmd....

.........en een bijpassend plaatje erop geplakt

En nu kan ik het speeldoosje nog vaak opwinden.

vrijdag 16 september 2011

Erg he?

Erg he?...Ik heb al kerstartikelen gekocht!Maar ik zag van de week bij action[waar ze al een heel gangpad vol kerstartikelen hebben]deze roze cupcakes.Er waren nog 3 doosjes,en ik dacht:mischien komen ze niet terug en heb je spijt dat je ze niet hebt meegenomen[herkenbaar?]Ik heb vorig jaar ook al zulke cakejes gekocht maar die waren rood,en ik vond deze zo schattig.

Ze staan ook leuk bij mijn zelfgemaakte gebakjes...

Maar kan ik ze nu laten staan of moet ik ze terug in het doosje doen?Ik weet het zelf niet,haha!

woensdag 14 september 2011

Hobbybakske

Ik heb altijd al een mangelbakje met knutselspulletjes in de keuken staan,maar ik zag een tijdje geleden bij Loesje dat ze een bakje met een hengsel had,en daar kun je dan leuk kant omheen doen.Ik heb dat altijd in gedachten gehouden en vorige week zag ik ineens zo,n bakje bij de kringloop.

Ik heb hem zelf wit geverfd[normaal laat ik mijn man zulke dingen meestal verven]Eerst in de grondverf en toen nog 3 keer over om de letters weg te krijgen

Er kan lekker veel in...

Het kaartje heb ik er op gelijmd......

maandag 12 september 2011

gehaakt jurkje en ballerina,s

Gisteren heb ik bij ons op de vrijmarkt gezeten,ik had 2 grondplaatsen en op de ene had ik een tafel gezet met eigen gemaakte spulletjes op de andere plaats zat mijn zoon met ander overtollig spul.Ik ben er weken druk tegen aan geweest met dingetjes maken{geurzakjes,geurrolletjes,doosjes]Maar de weersvoorspellingen waren zeer slecht voor zondag!Uiteindelijk viel het nog mee,de eerst uren was het heel mooi weer,later begon het hard te waaien en vlogen er iedere keer spullen van de tafel.Toen ook nog een paar buien,waardoor je alles iedere keer met plastic moet afdekken.Door alle gedoe vergeten foto,s te maken[ik had mijn camera wel bij me]

Ik heb zelf ook niet op de vrijmarkt rond kunnen lopen,maar heb nog wel dit gehaakte kinder jurkje gekocht bij de mevrouw die naast mij zat[voor  3 euro]

Ook deze 3 mini ballerina,s kon ik voor 1 euro niet laten liggen.

donderdag 8 september 2011

Tipje

Bij de wibra zijn deze dozen afgeprijsd,ze waren al afgeprijsd naar een euro maar er ging nu nog 75% af,dus hij koste maar 25 cent.Daar valt natuurlijk altijd iets nog van te maken.

Ik heb de deksel beplakt met stof en een kanten kleedje.Om de zijkant heb ik kant gelijmd en een poezieplaatje geplakt.

En zo heb je binnen een half uurtje toch een heel ander doosje.

Boekenlegger

De boekenlegger van loesje,ik wou hem eerst niet maken omdat ik bijna geen boeken lees[alleen woonbladen]maar toen er dinsdagavond voetbal op was en ik mij verveelde er toch aan begonnen.Hij is ook wel leuk ter decoratie om ergens neer te leggen,toch?
Het kannetje heb ik woensdag bij de kringloop gevonden.En hier is hij eigenlijk voor bedoeld. wil je ook zo,n boekenlegger maken kijk dan even bij http://loesjemaaktvannietstotiets.blogspot.com/

dinsdag 6 september 2011

Bloemetje op woensdag

Nu de plantjes buiten snel minder worden met dit weer,maar een foto van binnen.Elke donderdag koop ik een bosje rozen op de markt,meestal oudroze of zachtroze zoals deze.

Altijd gezellig in huis,een bloemetje!

Over rozen gesproken:Deze guirlander van pioenrozen kocht ik pas bij xenos,ik heb hem over de schouw gelegd.Voor meer bloemetjes kijk je bijhttp://vipderoos.blogspot.com/

vrijdag 2 september 2011

Soesje ala Loesje

Na de gebak van Loesje nu de Soezen uitgeprobeerd,leek me eerst heel moeilijk maar is juist heel eenvoudig om te maken. Ik moest nog donkerbruin vilt halen,maar het moest natuurlijk weer direct geprobeerd worden ,dus eerst maar 1 van lichtbruin vilt gemaakt[melkchocolade haha]

  

Ik heb er nu 3 klaar,en er zullen er nog wel meer volgen.

Staat toch leuk zo op de salontafel met een theepot erbij?
Soezen by night. Wil je ze ook maken kijk dan even bijLoesje